2010. március 5., péntek

Vacsoracsata

Egyszer rég, egy szakkolis hétvégén a túrós makaróni készítése közben jött az ötlet, tarthatnánk egy vacsoracsatát... aztán kicsit megfeledkeztünk róla, de szerencse egy bruschettás vacsora lehetőséget teremtett arra, hogy részletesen kidolgozzuk a szabályzatot és belevágjunk a játékba.
Hat mindenre kapható évfolyamtárs - így az államvizsga írása helyett - kettes csoportokba sorsolódott, és múlt kedden el is kezdtük a kalandot. A szabályzat néhány érdekes eleme: 
 - 7 személyre (6 "versenyző" és egy állandó, nélkülözhetetlen videós külső szakértő) maximum 50 lejre kell vásárolni és ebbe az apró figyelmességek, ajándékok is bele kell férjenek. 
 - értékelni a liftben kell egyenként, amit megörökítünk és az utolsó utáni kedden közösen megnézzük
 - a nyertes csapat kivételével a többi 4 ember az eredmény eldőlte után két órával kész vacsorával kell előrukkoljon.

Az első fordulóra február 23-án került sor, Chili con carne volt a vacsora, cserépemberekből volt az ültetőkártya és diploma járt minden kedves vendégnek, akik zokszó és kritika nélkül elfogyasztották a vacsorát. (Hadd jegyezzem meg, hogy a bejegyzést a tengernyi munka és házi feladat késleltette eddig.)


A második forduló is lejárt már. Tepsis csirkét vacsoráztunk tegnap, ami szintén nagy népszerűségnek örvendett. És kis húsvéti csibék jelezték, hogy milyen kaja is lesz valamint kézzel rajzolt, írott diploma járt a vendégeknek.


Köszönet az apukáknak a vacsora utánra ajándékozott finomabbnál finomabb házi borokért, amitől aztán nagy beszélgetések, kacagások színezték a kedd estéket. 

Már az első előtti főzésnél kiderült, hogy nem magáért a versenyért jó, hogy kitaláltuk, hanem mert jó együtt lenni, nagyokat enni, beszélgetni és így kicsit jobban megismerni egymást... 










3 megjegyzés:

Ottis írta...

Ez a kép szuper!Nagyon örülök, hogy ilyen jó kép készült a kajáról, tudod miért :-) Készíts képeket jövő héten is!Egyébként már türelmetlenül vártam a bejegyzést!!!És irigyellek is ezekért a kellemes estékért .-)

Elekes Csaba írta...

Itt is elmenne ez a finom kaja, Budapesten egy 4 csillagos szállodába ahol épp vagyunk :) Örülünk, hogy végre irtál bejegyzést a vacsoracsatáról, és már várjuk a következőt, reméljük addig hazaérünk :)
Üdv. Budapestről, Noémi, Boti, Oli, és Csaba

Unknown írta...

Hopsz!Rányálaztam a képernyőre...:)